iman dan adik kesekolah

On 29/12 iman went to his school at Taman Midah 1 for his standard 1 orientation. Now they have different module as compared to my schooling dulu.. dulu KBSR, now KSSR.. now they got LINUS somemore (literasi dan numerasi). Among information yg school require is his medical record for imunisation purposes. He cant get any imunisation until end of april due to his previous chemo treatment. So we decided not to get any injection from the school. Better ambik his injection from the hospital kan.

Anyway iman sangat seronok ke sekolah. Kami dah ready dgn cuti seminggu takut dia ada masalah di sekolah. Alhamdulillah he can easily adapt to the new environment. Sebab dia 'special', ramai kat sek yg bertanya dan concern pasal dia. Jadi kami x risau sangat. Cikgu2 sangat baik hati dan jaga iman. Iman byk ignore if people stares at him. Kami dah ajar dia kalau ada org ejek dia, biarkan aje sbb kita yg sabar pasti diberikan ganjaran dari Allah.  Syukur pada Allah kerana dipermudahkan perjalanan Iman di sekolah.



Iman masuk kelas 1E... No. 14 from 42


Few days after school dia peluk saya dan kata iman suka sangat ke sekolah, dia kata lagi dia nak belajar rajin2 sbb nak balas jasa ibu.. ibu byk berkorban utk iman. Dan saya tahan air mata saya sbb saya x nak dia sedih.. Bersyukurnya kerana dikurniakan nikmat ini ya Allah. Kurniaan-Mu yg sangat berharga.

iman and his friend during assembly


Pada masa yg sama, adik pun ke kindergarten kat belakang rumah. Dia pun nampaknya ok di school. Tggu few days more macam mana pulak.. 

Adik balik sekolah,, best ke tu