3 comments

birthday bash faris dan fahmi

last saturday, lepas balik dari spital for iman's forcarnet infusion we all organise small gathering to celebrate birthday fahmi and faris. cume sempat masak mee bandung dan wat ceasar salad, yg lain oder je dari kedai, order from kedai arab kat bdr sri permaisuri (purple gloria).

Goody bags dah ready and my assistants (3 org tu lah) yg tolong pack all the sweets, jelly, balloon and etc dalam bag. so ni lah hasilnya.. taddaaa.




Cake ordered by wancu from Anis Bakery, Red Velvet cake with picture of cars on it. Soooo delicious.

the birthday cake, sponsored by wancu.. thanks wancu

potong cake beramai2..alamak birthday boy kecik x nampak muka plak..
iman pun take part jugak walau tangan berbalut sbb monday and tuesday kena continue IV forcarnet


In my mind memang plan nak wat mcm2 games for the kids, just wanna make them happy tapi cuma sempat buat coloring contest, pastu derang main bubble dan menari ala2 chicken dance. Tapi nampaknya iman dan the rest of the kids had a great time..


coloring contest..
The masterpieces from the talented artist
It seems that everyone are sooo talented, so each one of them receive a gift from the house
Another proud artist

comot muka sbb adik keje keras kan....


Nak main bubble plak, ready to blow some bubble..




Chicken dance ke joget lambak?


so function habis jam 6.00, alhamdulillah semuanya berjalan lancar. Tgk muka budak2 nih happy.. itulah nikmat yg amat ternilai kan..

Insyaallah akan organise the same party at my hometown plak utk semua geng2 budak2 nih kat sana.. will update later.




read more
1 comments

iman dan adik kesekolah

On 29/12 iman went to his school at Taman Midah 1 for his standard 1 orientation. Now they have different module as compared to my schooling dulu.. dulu KBSR, now KSSR.. now they got LINUS somemore (literasi dan numerasi). Among information yg school require is his medical record for imunisation purposes. He cant get any imunisation until end of april due to his previous chemo treatment. So we decided not to get any injection from the school. Better ambik his injection from the hospital kan.

Anyway iman sangat seronok ke sekolah. Kami dah ready dgn cuti seminggu takut dia ada masalah di sekolah. Alhamdulillah he can easily adapt to the new environment. Sebab dia 'special', ramai kat sek yg bertanya dan concern pasal dia. Jadi kami x risau sangat. Cikgu2 sangat baik hati dan jaga iman. Iman byk ignore if people stares at him. Kami dah ajar dia kalau ada org ejek dia, biarkan aje sbb kita yg sabar pasti diberikan ganjaran dari Allah.  Syukur pada Allah kerana dipermudahkan perjalanan Iman di sekolah.



Iman masuk kelas 1E... No. 14 from 42


Few days after school dia peluk saya dan kata iman suka sangat ke sekolah, dia kata lagi dia nak belajar rajin2 sbb nak balas jasa ibu.. ibu byk berkorban utk iman. Dan saya tahan air mata saya sbb saya x nak dia sedih.. Bersyukurnya kerana dikurniakan nikmat ini ya Allah. Kurniaan-Mu yg sangat berharga.

iman and his friend during assembly


Pada masa yg sama, adik pun ke kindergarten kat belakang rumah. Dia pun nampaknya ok di school. Tggu few days more macam mana pulak.. 

Adik balik sekolah,, best ke tu
read more