and the journey continues

Alhamdulillah these few days iman dah boleh main kejar2 dgn adik2 dia.. kalau tidak dia akan terbaring aje.. dia dah x demam lagi.. selalunya at least once a day demam.. but low grade fever ler, highest 38 degrees on last sunday.. risau sbb doctor kata if exceed 37.8 kena admit,, muka dia pucat,, but we take the risk utk x admit cos lagi 2 hari before next treatment,, sian at dia,, bagi dia main puas2 dgn adik2 dia..

risau sgt sbb ramai org visit iman kat umah,, nak kata x blh dtg susah jugak..tapi mmg doktor suruh limit visitor utk elak jangkitan.. though his imun system dah back to normal, he is still vulnerable to infection which can be harmful for his next treatment cycle,, i know how much u cared about iman.. but pls pls do understand of his condition,, i love him too

Today (23/3), iman proceeds with 2nd cycle,, so as usual he had to u/go several tests...  hearing test, ecg and MRI.. ECG and MRI came out ok,, but his hearing ada masalah sikit of which he cant hear high frequency sounds,, i was informed it would be permanent.. unreversable due to chemo medicine calls cisplate.. bergenang air mata.. husband suruh kuat.. aku pergi toilet utk menangis sepuas2nya.. x nak iman tahu... x boleh tido memikirkan benda nih... x sabar tunggu esok utk tanya dkt doctor sendiri

kalau lar boleh transfer all the pain, all the side effect to me.. aku sanggup.. he still young, he wont u/stand what’s happening to him,, if only.. tapi semua nih dah ditakdirkan, segala nikmat yg dikurniakan oleh-Nya boleh diambil semula bila2 masa, semua milik-Nya.. dan aku redha.. sesungguhnya ada khabar gembira utk org2 yg sabar selepas setiap ujian yg diberikan oleh-Mu.. moga kami tergolong dlm kumpulan itu,, berikanlah kekuatan kepada kami utk menghadapi dugaan-Mu ini.. Amin

Untuk anakku iman, ini x ada apa2.. ada orang yg lagi susah.. iman kena kuat ye,, sbb iman sumber kekuatan ibu ye.. ibu akan sentiasa doakan kesembuhan iman..



2 comments:

ctfarazila berkata...

Be strong dear... iman needs u... take care!
AKu sentiasa berdoa dari jauh... semoga dipermudahkan segala urusan... Amin!

Mother of 3 Imans berkata...

thanks beb,,

Catat Ulasan